Wie ben ik?

Wil de echte Halima even opstaan?

Wanneer je deze pagina bezoekt ben je waarschijnlijk op zoek naar een specifiek onderdeel van mijn vele identiteiten. Misschien ben je wel nieuwsgierig naar mijn professionele werkgeschiedenis. Of wil je weten wat ik jou of jouw organisatie kan brengen? Het kan ook zijn dat je je afvraagt wat mij drijft. Nu kan ik opsommen wie mijn werkgevers zijn en waren, welke opleiding ik heb genoten én hoe ik me verder ontwikkeld heb. Hiervoor verwijs ik je naar mijn LinkedIn pagina.

Alleen de vraag is, zegt dat werkelijk iets over mij of naar wie jij op zoek bent? Een antwoord geven op wie ik ben is daarom niet zo eenvoudig, maar ik ga proberen om een aantal van mijn identiteiten hieronder te beschrijven.

Wat heb ik geleerd?

Als journalist heb ik op verschillende redacties gewerkt en van dichtbij gezien hoe berichtgeving tot stand komt. Daarnaast heb ik me altijd in het sociale maatschappelijke domein bewogen met extra aandacht voor interreligieuze communicatie. Ik heb me jarenlang begeven in een wijk met meer dan honderd nationaliteiten en werkte met mensen met verschillende achtergronden, maar ook in teams die homogeen zijn. Deze ervaringen hebben mij gevormd. Want ik heb geleerd om op verschillende manieren te communiceren door oprecht interesse te tonen en in gesprek te gaan. Momenteel werk ik deels als programmamaker voor de Bibliotheek Midden-Brabant en ben ik projectleider diversiteit & inclusie. Daarnaast ben ik ruim 15 jaar zzp’er. Ik schrijf columns en artikelen voor verschillende media. Ik geef lezingen, inspiratiebijeenkomsten en ben te vragen als dagvoorzitter of interviewer. Voor groepen en teams geef ik onder andere workshops, training en advies. Onder het kopje wat doe ik lees je meer over mijn werkzaamheden.

Wat zijn mijn kernwaarden?

Ik ben op mijn best wanneer ik ruimte mag maken voor hen die in plaats van anders, zichzelf mogen zijn. Voor hen die bang zijn afgewezen te worden en voor hen die voor het eerst met verandering worden geconfronteerd. Ik zoek de inspiratie bij mensen die een andere kijk op de wereld hebben dan ik. Daarmee zoek ik de verbinding om te groeien en zo een beter en oprechter mens te zijn. Dit helpt mij tegelijk om een betere professional te zijn. Mijn geheim is om het ongemak op te zoeken en zo de verbinding te leggen en te versterken. Verandering breng je zelf. Daar ben ik van overtuigd. Maar tegelijkertijd is het fijn om een handje geholpen te worden in de wirwar van meningen, invalshoeken, uitgangspunten en gevoeligheden.

Wat is mijn superkracht?

Ik heb me laten vertellen dat ik aanstekelijk enthousiasme heb. Maar alleen daarmee breng ik geen verandering. Dus moet mijn kracht wel zijn dat ik in staat ben om mensen te laten groeien en mee te nemen in hun eigen verhaal. Het verhaal waarin zij centraal staan.